beertje

Overtuigende winst van Panningen 1De meningen over een goede afloop van de derby in Beringe tegen BEVO waren verdeeld aan Panningen zijde gelet op het wisselvallige vertoonde spel in de voorbereiding op deze nieuwe competitie. 

Na afloop van deze wedstrijd was er toch enige opluchting merkbaar bij de een en andere supporter. 
Dat beide teams in een derby hun niveau niet halen was zoals zo vaak ook vandaag het geval. Panningen moest aantreden zonder de langdurige geblesseerden Ilias Amaouch, Roy Cuppen en Nick Wilmer. Dit leverde voor de youngster Tom Wulms een basisplaats op zijn eerste in een officiële wedstrijd in Panningen 1. Ook de weergoden waren niet goed gestemd en gooiden roet cq water in het eten het regende de gehele wedstrijd waardoor de grasmat zeer moeilijk te bespelen was. Combineren werd erg bemoeilijkt en menige dieptepass werd onbereikbaar op de gladde grasmat. Toch kwam Panningen goed uit de startblokken en wist zich in de eerste minuten een tweetal goede mogelijkheden te creëren echter nog zonder resultaat. Ook BEVO wist enkele halve kansen te creëren middels enkele schoten uit de 2e linie. 
Beide teams hielden elkaar goed in evenwicht tot minuut 34 toen Lars Mestrom met een prima steekbal de snelle Robin van Osch op links oog in oog zette met keeper Nick Steehgs. Robin faalde niet en liet de 0-1 aantekenen. Na deze treffer was Panningen voor enige tijd de bovenliggende ploeg maar wist de voorsprong niet uit te bouwen. 0-1 was tevens de ruststand. 
Na de thee een betere start van roodhemden maar Sam van Rijt wist vanaf de aftrap zijn kans niet te verzilveren.
De wedstrijd kabbelde verder met een licht overwicht voor BEVO maar Panningen wist met gemak zijn doel schoon te houden. Uit een klutsbal op het middenveld staat Robin van Osch plotseling weer oog in oog met de BEVO keeper en andermaal scoorde hij zeer beheerst en verdubbelde de Panningen voorsprong. Beringe drong nog meer aan maar ondanks de inbreng van Jeffry Spee stokte hun pogingen rond en in de 16 meter waardoor de Panningen voorsprong geen enkele keer in gevaar kwam. 
Panningen bleef loeren op de snelheid van zijn spitsen en dat werd wederom beloond. In minuut 75 wist Robin van Osch op volle snelheid de achterlijn te halen en zijn strakke voorzet werd vakkundig door Joey Bodde binnen gegleden 0-3. Enkele minuten later kwam Remco Litjens in scoringspositie maar zijn inzet stuitte op keeper Steeghs. Het geluk was duidelijk niet aan zijn zijde, een tweede inzet van hem belande op de paal. 
Panningen keeper Jordy Nelissen die nauwelijks onder druk kwam, bewees in de slotfase zijn kunnen en stopte zeer stijlvol een inzet van oud Panningen speler Stan Spee, de meest opvallende speler aan BEVO zijde. 

De doelpuntenhonger van Robin van Osch was nog niet gestild in de laatste minuut slalomde hij met enkele zeer effectieve schijnbewegingen door de BEVO defensie en liet voor zijn derde en Panningens vierde treffer aantekenen. Panningen was vandaag zeer effectief in het benutten van de kansen op snelheid en individuele klasse waren de slotwoorden van BEVO trainer en Panningenaar Wilgert Janssen.


   Hoofdsponsor

Webpartner

 

Webpartner    Webpartner
 Leenders-Gielen2  2wcf1   ScreenHunter 679 Sep. 21 20.15    bohaco