beertje
Uitslagen zaterdag 26 september

Melderslo - Panningen A 3-1
Doelpunt: John

RKSVN - Panningen B 3-0

Wedstrijden zaterdag 3 oktober

Panningen A - Helden
Aanvang: 16.30 uur
Aanwezig: 16.00 uur

Thijs, Jo, Maurice, Mike, Sandor, Stefan, Ronnie, Ruud, Fathi, Mustafa, Frank en Dennis.
Leiders: Geert Rutten, Ahmed en Bram
Scheidsrechter: Mattie

Panningen B - BEVO
Robert, Ozkan, Ronald, Luuk Verhaegh, Mark, Leon B, Rick, Dave, Abdel, Ron, Roel, Jan en John
Aanvang: 17.00 uur
Aanwezig: 16.30 uur
Leiders: Geert Janssen en René
Scheidsrechter: Gé
De sportsector wordt hard geraakt door de aangescherpte maatregelen van het kabinet om de snelle verspreiding van het corona-virus in te dammen. Prof- en amateurwedstrijden zullen het in elk geval drie weken zonder de aanwezigheid van publiek moeten doen. Daarnaast blijven de sportkantines vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur voor eenzelfde periode gesloten.

Twee speelronden in de eredivisie

De eredivisieclubs zullen het in elk geval twee speelronden zonder publiek moeten doen. Na de speelronde van komend weekeinde volgt een interlandperiode van een week en vervolgens valt de competitieronde in het weekeinde van 17 en 18 oktober onder de maatregelen. In de eerste divisie staan tot en met zondag 18 oktober 26 duels op het programma.
De maatregel is een gevoelige klap voor het betaald voetbal. De sportsector haalde in de zomer nog opgelucht adem toen het kabinet een aantal versoepelingen doorvoerde. Competities mochten toen hervat worden en de clubs in het betaald voetbal kregen toestemming om een beperkt aantal toeschouwers toe te laten in het stadion. De KNVB en andere sportbonden ontwikkelden, evenals sportscholen en andere sportinstellingen, protocollen om veilig te kunnen sporten.

De opmars van het virus had de afgelopen weken echter al effect op competitieprogramma's. Diverse sportbonden moesten competitiewedstrijden uitstellen als gevolg van de verspreiding van het coronavirus.

Kantines

Dat de kantines dicht moeten, is voor veel sportverenigingen een groot probleem. Juist dankzij die inkomsten kunnen veel clubs het hoofd boven water houden.

amateurvoetbal

Bij alle wedstrijden in het betaalde voetbal zit vanaf dinsdag 18.00 uur minimaal drie weken lang geen publiek meer op de tribune. 
Ook bij andere sportwedstrijden zijn voorlopig geen supporters welkom.
Ook amateurs en jeugdige sporters moeten hun wedstrijden minimaal drie weken achter gesloten deuren afwerken. Ook sportkantines gaan dicht.

De maatregelen van het kabinet gelden vooralsnog tot en met dinsdag 20 oktober.

Natuurlijk volgt er binnenkort een verdere uitleg van het bestuur.
Geacht lid, geachte ouder of verzorger,

Wanneer u reeds een doorlopende machtiging voor de contributie heeft ingevuld hoeft u dit jaar niets te doen wat betreft de contributie.

Volgende week wordt de contributie van het nieuwe seizoen 2020-2021 automatisch van uw bankrekening afgeschreven.
De mensen die geen doorlopende machtiging hebben ingevuld ontvangen persoonlijk bericht.
Mocht u nog wijzigingen in uw adresgegevens of banknummer door willen geven dan kan dat via onderstaand mailadres.
Wilt u de nieuwe contributietarieven voor het seizoen 2020-2021 nog eens bekijken, klik dan hier.
Mochten er nog vragen of opmerkingen zijn naar aanleiding van deze mededeling dan horen wij dat graag.

Tot slot wensen wij u een leuk, gezellig en vooral sportief voetbalseizoen 2020-2021 toe.

ScreenHunter 4476 Sep. 22 19.54 Met vriendelijke sportgroeten,

 Namens het bestuur van Sportvereniging Panningen,

 Mark Daniels
 E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Telefoon: 06-42152454
Weidse vergezichten op het prachtig gelegen sportpark Erica in America. Een zondag met redelijk herfstweer. Zie hier de ingrediënten voor de competitiewedstrijd in de 4e klasse E tussen America en Panningen.
Panningen trad aan zonder de routiniers Remco Litjens en Frank van Oijen. Repectievelijk Ilias Amhaough en de jeugdige Chris Cuppen vervingen hen.

De eerste kans is voor de geelzwarten uit het dorp van Rowen Hèze en Boëms Jeu. Sven Houben duikt, na een foutje in de Panningens achterhoede, alleen op voor Panningendoelman Jordy Nelissen, maar scoort niet tot opluchting van al wat Panningen heet. Hierna nemen de groenwitten uit Kepel duidelijk het initiatief en beperkt America zich tot het verdedigen op eigen helft, met af en toe een counter.
In de 12e minuut lijkt dit te resulteren in een alleszins verdiende voorsprong voor Panningen, als Chris Cuppen een rebound uit een vrije trap hard en laag inschiet. De bal wordt van de lijn gehaald. Een schot van Robin van Osch gaat net over (30e minuut) en een kopbal van de lange Chris Cuppen wordt wederom van de lijn gehaald. Maar in de 37e minuut krijgt Panningen loon naar werken: op aangeven van Ramon Sijben scoort Ilias Amhaough 0-1.
In de 45e minuut een discutabele beslissing van scheidsrechter Andre Linders; een overtreding van Panningen-verdediger Tom Wulms, die duidelijk buiten het strafschopgebied plaatsvindt wordt bestraft met een penalty. Davy Rasing verzilvert het cadeautje namens America: 1-1.


Meteen na rust is er dan het moment van Ilias Amhaough. Hij soleert door de Americaanse verdediging en rondt bekwaam af: 1-2. In de 49e minuut scoort Ramon Sijben 1-3 na een fraaie combinatie. En dan gaat het snel: dezelfde Ramon Sijben scoort 1-4 in de 49e minuut op aangeven van Robin van Osch, die met zijn snelheid door de geelzwarte verdediging snijdt. Remco Litjens komt Ilias Amhaough vervangen en Frank van Oijen komt in het veld voor Chris Cuppen.
Maar America sputtert nog even tegen en Koen Houben verkleint de achterstand naar 2-4. Maar Youri van den Hurk bekroont een uitstekende wedstrijd in de 89e minuut met Panningens 5e treffer en bepaalt de eindstand op 2-5.
Al met al een reguliere overwinning voor Panningen, dat "standesgemäss" 6 punten puurt uit de competitiestart. Maar de echte proeve van bekwaamheid moet nog komen voor de groenwitten. A.s. zondag wacht de uitbeurt tegen Hegelsom. Na afloop van deze wedstrijd weten we meer.
ScreenHunter 4398 Aug. 19 16.40

Onderstaande richtlijnen zijn opgesteld op basis van de actuele richtlijnen van het RIVM, NOC-NSF en de KNVB en daar waar nodig aangevuld met onze eigen afspraken.
Maatregelen kunnen op elk moment worden aangepast door het bestuur op basis van nieuwe inzichten. Beide sportparken worden voor het weekeinde ingericht aan de hand van onderstaande richtlijnen.

Voor aanvullende vragen of info neem contact op met een van de leden van het coronateam of stuur een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Basisregels veiligheid- en hygiëne
• voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop;
• heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen;
• ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan;
• ben je 18 jaar en ouder: houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten);
• vermijd drukte;
• was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie;
• schud geen handen

Aanvullend voor sport
• voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben;
• voorafgaand, tijdens rustmomenten en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 18 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantine;
• kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodatie zijn weer open;
• zorg voor 1,5 meter afstand tussen de trainers/begeleiders en wisselspelers onderling, ook in de dug-outs

Op ons sportpark
• toeschouwers mogen tijdens trainingen en wedstrijden niet aanwezig zijn. 

Trainingen en wedstrijden
• voor- en na de training kan er gebruik worden gemaakt van de kleedlokalen en douches. Vanaf 18 jaar: Houd je aan de 1,5 meter afstand regel.
• bidons worden niet meer door de club voorzien. Eenieder dient zijn eigen bidon mee te nemen;
• voor alle leeftijden geldt dat teambesprekingen (voor- na en in de rust) zo veel mogelijk buiten plaats moeten vinden;
• per jeugdteam zijn max 2 volwassen begeleiders in het lokaal aanwezig/toegestaan, waarbij geldt dat zij 1,5 m. afstand houden tot de jeugd en elkaar, ouders zijn niet toegestaan in de kleedlokalen. Per team, met name bij de jongste teams, eventueel bekijken of er thuis gedoucht wordt gezien het feit dat ouders niet zijn toegestaan (door leiders per team te bepalen);
• indien mogelijk stellen wij 2 lokalen voor de senioren en O19-teams ter beschikking, echter zal dit niet altijd lukken, te allen tijde mogen slechts 8 spelers/begeleiders (18+) gelijktijdig in het kleedlokaal aanwezig zijn, zij dienen 1,5 m. afstand te houden tijdens het omkleden en douchen.

In onze kantine
• de kantine & terras zijn gesloten;


Vervoer naar uitwedstrijden
• voor het samen rijden naar uitwedstrijden is het advies van het RIVM om niet-medisch mondkapje te dragen als je in een auto zit met passagiers die niet tot hetzelfde huishouden horen.
Attendeer als leider tijdig je bestuurders en spelers op bovenstaand, de bestuurder kan bepalen dat er een mondkapjesplicht in zijn voertuig geldt. Hij geeft dit dan ook tijdig door aan de leiding.
• kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen mondkapje te dragen

Constatering van verschijnselen
• communicatie protocol: Is een lid corona verdacht/positief, meld dit dan aan je team leiding. De leiding neemt contact op met coronateam

Namens bestuur SV Egchel en SV Panningen;

Het coronateam:
Peter Wulms (06-54235814)
Rene Sillekens (06-12072930)
Maarten op het Veld (06-23450570)
Thijs Joosten
Mark Daniels (06-42152454)