Goede start van het voorjaar voor ST Panningen Egchel JO19-1.
ST Panningen Egchel JO19-1 – Reuver JO19-1         Eindstand 0-2 (0-1)
Doelpuntenmakers:
Dion Cuijpers 2x

Nadat de eerste wedstrijd tegen het lastig bespeelbare IVO uit Velden in 1-1 eindigde, werd er vorige week op bezoek bij Bruheze verdiend met 1-3 gewonnen. Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Reuver JO19-1 op het programma. Over het algemeen geen hoogvlieger, maar wel een lastige wedstrijd. De laatste twee ontmoetingen eindigden beiden na een voorsprong in een gelijkspel. Een belangrijke wedstrijd om na 3 wedstrijden op 7 punten te kunnen komen en met een goed gevoel de CARNAVAL in te gaan.

Zoals ook in voorgaande wedstrijden wilde de wedstrijd niet helemaal loskomen. Reuver probeerde met veel energie en diepgang veelvuldig de snelle nummer 7 te bereiken en leek ook enkele malen gevaarlijk te worden. Gelukkig werden de voorzetten door keeper Levi van Dijk gevangen. Ondanks een matig begin was de eerste kans voor de groen-witten. Een voorzet werd door Reuver niet goed weggewerkt, spits Dion Cuijpers nam de bal uit de lucht maar schoot de bal voorlangs. Zoals vermeld kwamen de bezoekers voor resultaat en werden er enkele overtredingen afgedwongen rondom de 16 meter. Reuver kreeg meermaals de kans om op het Panningse doel te vuren, bij één poging had het niet veel gescheeld of we hadden tegen een achterstand aan gekeken. De paal hielp een handje mee en Levi kon de bal pakken. Panningen/Egchel werd langzaam aan wat balvaster, buitenspelers Devi Bos en Rowan van Dungen wisselde van kant en konden met hun goede been naar de binnenkant dribbelen. De groen-witten bereikten hierdoor makkelijker het middenveld, er werd beter gecombineerd en de beleving en spelvreugde kwam vanzelf! Panningen/Egchel JO19-1 zette meer druk op het doel van Reuver en was er al een paar keer dichtbij. De keeper van Reuver hield de bal meermaals bijna te lang aan de voet, waardoor Rowan en later Dion bijna konden scoren. Even later eindigde een voorzet van Tom Wilmer op het hoofd van Dion, maar zijn kopbal ging recht in de handen van de keeper. Captain Tom Wilmer was belangrijk voor de ommekeer in de wedstrijdbeleving, met enkele lange rushes in verdedigend en aanvallend opzicht bewees hij zijn team een dienst, veroverde hij veel ballen en zorgden ten slotte ook nog voor een assist op spits Dion Cuijpers. Dion kreeg de bal met een beetje geluk mee, maar de afwerking was fraai en zuiver. Lekker voor hem na een aantal droge wedstrijden. Ruststand 1-0.

De tweede helft begon zoals hij was geëindigd, Panningen/Egchel JO19-1 wist met lange perioden balbezit en veel druk op de ketel enkele mogelijkheden af te dwingen, maar de 2-0 bleef uit. Enkele schoten van Ramon Sijben en Dion Cuijpers werden door de Reuvers keeper aan beide kanten knap uit de kruising gehouden. De druk bleef en het was wachten op de tweede treffer. Uiteindelijk zou Reuver een handje helpen, de bal eindigde na een soort van scrimmage voor de voeten van spits Dion en was opnieuw trefzeker, 2-0. Reuver probeerde het nog met man en macht, stuurde de lange centrale verdediger naar voren, maar Panningen/Egchel JO19-1 gaf op een kleine mogelijkheid na niks meer weg. Over het algemeen een goede wedstrijd met een goed resultaat, tevreden staf, spelers en publiek. OP NAAR DE CARNAVAL!!!.

Vorige week is Panningen/Egchel JO.19-1 in het nieuw gestoken. Zij werden verrast met een compleet nieuwe outfit.
Deze nieuwe tenues zijn gesponsord door Café Pierke.
Ook mocht dit team nieuwe inloopshirts in ontvangst nemen. Deze zijn gesponsord door sport2000 Panningen.

Namens de sponsorcommissie werden beide sponsoren van harte bedankt voor deze sponsoring.
Namens Café Pierke werden Pier en Marleen bedankt met een atttentie.  Namens sport2000 werd Herman de Bruijn bedankt voor deze gulle geste.
Roy Reijnen had namems de sporsorcommissie de eer om beide sponsoren te bedanken.

Onnodig te zeggen dat de spelers van de  JO.19-1 zeer in zijn nopjes waren met deze nieuwe tenues en inloopshirts.
De foto's spreken voor zich....

ScreenHunter 2822 Feb. 24 09.10