beertje
ST Panningen Egchel Jo19-1 zet met een geweldige teamprestatie de leeftijdsnoten van Helden Jo19-1 opzij en wint met 0-2!
Doelpuntenmakers:
Tom Wilmer 1x
Tijs Beerkens 1x

Een grauwe dag, een spatje regen en een prima bespeelbaar veld. ST Panningen Egchel Jo19-1 was op haar hoede. Na de winstpartij van afgelopen jaar, waarbij er met 1-4 werd gewonnen in Helden en het gelijke spel  in het bekerduel was Helden Jo19-1 gebrand deze keer de punten thuis te houden. Belangrijk was dan ook om de voorsprong te pakken, zodat Helden moest gaan komen en de voorsprong te verdedigen. De stormloop zou in de tweede helft komen, maar ST Panningen Egchel Jo19-1 verdedigde met man en macht en zou enkel een afstandsschot weggeven. Helden mocht nog in de handjes knijpen dat enkele counters niet werden verzilverd, daar de wedstrijd al veel eerder beslist had kunnen zijn. 

Beide ploegen beginnen fel, het voetbal ziet er leuk uit waardoor het vanaf de zijkant zeker het aanzien waard is. ST Panningen Egchel Jo19-1 houd continu druk op de bal en dekt op alle posities door, met name centrale verdedigers Dave Schroijen, Luuk Teeuwen en de daarvoor strijdende Tim van loon zijn overal te vinden. Bij bal verovering was het genieten aan Panningen zijde. Met veel beweging door aanvallers Rowan en Jeremy in de diepte en de backies Thomas Janssen en Tijs Beerkens in de breedte zoekt ST Panningen Egchel de ruimte. Dion Cuijpers is als spits balvast en het klopt aan Panningse zijde. Via de creatievelingen Tom Wilmer en Ramon Sijben vormt ST Panningen Egchel Jo19-1 zich enkele kleine mogelijkheden, tijdens een van die mogelijkheden verscheen daar aanvoerder Tom Wilmer in het 16-meter gebied. Met een prachtige beweging speelt hij zich in de kleine ruimte tussen 3 man vrij en schiet bekwaam binnen. ST Panningen Egchel Jo19-1 wist dat een voorsprong verdedigd zou moeten worden en verdedigd met man en macht, waardoor buurman Helden maar niet gevaarlijk kon worden. ST Panningen Egchel Jo19-1 werd dat wel, enkele prachtige aanvallen kwamen op de flanken bij Jeremy Mestrom en Rowan van Dungen uit, de voorzetten konden door spits Dion Cuijpers net niet worden benut. Wel werd het gevaarlijk toen Ramon Sijben de bal onderschepte en alleen op de keeper af kon gaan. Ramon werd onderuit geschoffeld en de verdediger zou er eigenlijk met een rode kaart van af moeten, Ramon zou alleen op de keeper zijn afgelopen. De speler mocht blijven staan en kreeg geel. De daaropvolgende vrije trap verdiende meer dan het kreeg, Dion Cuijpers schiet hard en met precisie, echter de bal spat op de lat uiteen. Andere goede onderscheppingen na fouten achterin bij Helden konden door Dion net niet worden afgestraft waardoor de stand lang 0-1 bleef. Op het moment dat Helden Jo19-1 voor rust nog een keer wilde aandringen, kwam ST Panningen Egchel Jo19-1 met een reactie. Na balverovering van linksback Tijs Beerkens, kwam de bal op links bij Jeremy Mestrom, hij snelde langs zijn tegenstander en legde de bal terug op de 11 meter, Tijs Beerkens was er als snelste bij en schoot dikverdiend de 0-2 binnen. Een prachtige eerste helft voor ST Panningen Egchel Jo19-1 en we gaan rusten.

In de rust nog maar eens aangehaald dat we in de loop van deze competitie nog wel eens een overwinning hebben weggegeven. Dat zou vandaag niet mogen gebeuren, zeker niet op bezoek in Helden. De spelers waren vastberaden, nog nooit zo scherp en er ontstonden persoonlijkheden in het veld. Men zette elkaar op scherp en zou tot de 95e minuut ijzersterk en scherp verdedigen. Helden moest het doen met een schot van de nummer 9, die door keeper Levi van Dijk knap onschadelijk werd gemaakt. Andere voorzetten werden ook door de keeper gevangen, waardoor de keeper zorgde voor rust. De grootste kansen waren voor ST Panningen Egchel Jo19-1. Jeremy Mestrom ging samen met invaller Liam Klompen op de keeper af, maar de keeper redde. Ook Liam zelf en invaller Chris Cuppen kregen de bal na dribbels richting de 16 meter niet voorbij de doelman.

Een prachtige teamprestatie en knap de nul gehouden. ST Panningen Egchel Jo19-1 klimt naar de derde plek, maar er staat nog een lastig en uitdagend programma te wachten. Komende zaterdag speelt ST Panningen Egchel Jo19-1 thuis om 14:45 tegen de ongeslagen koploper FCV Venlo. Daaropvolgend zal er nog worden gespeeld tegen Sparta Sevenum, Reuver en Ivo uit Velden. Met dezelfde flair en energie heeft het team vertrouwen en zal het team er alles aan gaan doen zo hoog mogelijk te eindigen!!


ScreenHunter 2254 Nov. 11 11.16