Een uitgangspunt bij het organiseren van de competities is altijd om zo veel mogelijk mensen met plezier te laten voetballen. In de praktijk merken we helaas steeds vaker dat het bij de oudste jeugd moeilijk is om dat principe na te leven.
Met als gevolg dat er in deze leeftijdscategorie een hoge uitstroom is. Ook blijkt uit de cijfers dat het voor verenigingen steeds lastiger wordt om jongeren te laten doorstromen van de jeugd naar de senioren, een prestatief tweede team op de been te brengen en worstelen veel verenigingen met zaterdag-/zondagvoetbal.

Graag gaan we met verenigingen in gesprek om te kijken of zij de problematiek herkennen en welke oplossingen er in hun ogen mogelijk zijn. Op hoofdlijnen gaan we tijdens de bijeenkomsten in op deze drie thema’s:

• Hoe houden we de oudste jeugd aan het voetballen, met name tijdens de overgang van junioren naar senioren?
  • Welke vormen van competitie passen bij deze doelgroep, bijvoorbeeld een onder 21 of onder 23 competitie?
  • Welke ontwikkelingen herken je in jouw regio?
    a. De overgang van de zondag naar de zaterdag
    b. Moeilijker op de been brengen van een representatief tweede team

Per regio is de omvang en de aard van de problematiek verschillend. Om die reden organiseren we in iedere regio minimaal één bijeenkomst, zodat we voldoende stil kunnen staan bij regio specifieke vragen, problemen én oplossingen.

De uitnodiging voor deze bijeenkomsten wordt binnenkort verzonden aan voorzitters, hoofden (jeugd)opleidingen en bestuursleden met technische zaken of jeugdzaken in hun portefeuille.

ScreenHunter 3920 Oct. 21 20.22
De herfstvakantie, voor velen een rustweekje, voor JO9-1 een bikkelweekje op Panningen Noord. Afgelopen maandag een ware " team take over". Een training geleid door Roy Schijven en Job Rutten met een combigroep JO9-1 en JO10-1. Een mooi meetmoment voor de boys van JO9-1 waarin ze konden ervaren op welke vlakken men nog verder kan groeien.
Er is gelukkig nog veel te leren en te trainen. Deze training gevolgd door de woensdagtraining in de regen op een verlaten Panningen Noord waarin JO9-1 liet zien klaar te zijn voor de bekerwedstrijd in Meijel tegen de plaatselijke RKMSV JO9-1 van vandaag.
De basis werd gelegd met flinke inzet en werklust en goed voetbal.

ScreenHunter 3915 Oct. 20 08.31De opdracht vooraf was dan ook meegenomen uit de training door de boys zelf:  inzet en strijd! Vanaf het eerste moment werd er inzet en strijd geleverd. RKMSV stond direct vanaf de aftrap onder druk. De vele kansen in de eerste tien minuten waar RKMSV goed fysiek parytij gaf eindigen veelal tegen de lat, op de paal of in het zijnet.
De toon werd gezet, RKMSV had het heel moeilijk tegen een goed collectief uit Panningen. Na de kleine break kwam dan toch de voorsprong voor de mannen uit Panningen. Een prachtige combinatie met Sten vanaf links opende Noud de score.

Het getoonde spelbeeld veranderde niet. Inzet en strijd met goed voetbal werd RKMSV met 0-3 de rust ingestuurd. Vanaf de zijde van RKMSV werd in de rust een compliment gegeven aan onze boys voor het vertoonde spel. Zij waren tot vandaag nog ongeslagen. Na de rust eenzelfde spelbeeld. RKMSV kan het fysiek redelijk bijbenen maar moest het afleggen tegen een goed spelend en combinerend JO9-1.
Hoogtepunten kwamen nog van Stan die met een rake kopbal 4-0 liet optekenen na een mooie voorzet van Demi. Maar ook een kopgoal van onze kleine goalgetter Jules na een mooie rush van Julian langs de lijn werd door het publiek beloond met een applaus. RKMSV deed nog even wat terug na een onoplettendheid in de verdediging maar uiteindelijk trokken de mannen in het groen de score door naar 1-7 en een ronde verder in de beker. Hard trainen en werken loont zo bleek in het regenachtige Meijel.

Volgende week staat er weer een uitwedstrijd op het programma naar het altijd lastige Belfeldia voor de competitie. We wensen de mannen van JO9-1 een mooie trainingsweek toe en veel succes in Belfeld!
Iedereen, zowel jongens als meisjes die 6 jaar oud zijn kunnen lid worden van onze voetbalvereniging. Zij of hun ouders kunnen contact opnemen met Hay Daniels (077-3075112 of 06-24100319). Wil je het eerst even proberen ?
Kom dan gezellig een keertje vrijblijvend met ons meetrainen!!

Kaboutervoetbal
Al enkele seizoenen nemen enkele teams van SV Panningen deel aan het kaboutervoetbal en. Het kaboutervoetbal werd georganiseerd door de verenigingen in de regio Helden.
Het is geen landelijke of regionale organisatie van de KNVB. De deelnemende verenigingen willen met het kaboutervoetbal bereiken dat kinderen van 5 jaar, kennismaken met het voetbal. Het doel is dan ook om de jongens en meisjes zoveel mogelijk te laten voetballen.

Hoe ziet het kaboutervoetbal eruit
De wedstrijden worden gespeeld op een voetbalveld met lengte tussen 30 meter en breedte 20 meter. Er wordt gespeeld met 4 tegen 4 veldspelers (geen keepers). Er is geen maximum aan wisselspelers en er mag onbeperkt doorgewsseld worden. Jongens en meisjes die voor 1 oktober de leeftijd van 5 jaar hebben kunnen lid worden van SV Panningen om deel te nemen aan het kaboutervoetbal. Dus hebben jongens en meisjes interesse, dan kunnen ze contact opnemen met Mark Daniels (06-42152454).

De spelers van de JO.10-1 lieten zich niet onbetuigd inzake de "spek de kas" actie van de Jumbo. Zij haalden de "gouden voucher" binnen voor onze vereniging. Namens de SV Panningen aan de spelers van de JO.10-1;  een groot dank je wel. Zo ging er een bedrag van 75,00 naar het spaartegoed welke we bij elkaar gespaard hebben.

De "spek de kas" actie van de Jumbo Panningen loopt nog een week. We hopen ( en vertrouwen ) op een goed laatste week. Helpt u ons?

ScreenHunter 3897 Oct. 12 14.16

ScreenHunter 3898 Oct. 12 14.18